Spirit beslist streekderby tegen Dilettant in de tweede helft

17 maart 2018 15:00

Scheidsrechter

A.P. (Andrew) Westenbroek

Onbekend

In de vrieskou waren toch nog vrij veel toeschouwers naar het sportpark aan de Tiendweg gekomen. Zeker voor rust zullen ze niet warm zijn geworden van het spel dat op de mat werd gelegd. Natuurlijk was het koud en stond er een harde wind dwars op het veld, maar zeker Dilettant hanteerde ook onder deze omstandigheden veel de lange bal. Dat leverde veel balverlies op en voor rust kon ook Spirit daar geen profijt van trekken. Veel duels op het middenveld en het leverde geen grote kansen op voor beide ploegen. De gevaarlijkste momenten ontstonden uit cornerballen en een aantal vrije trappen, maar ook die bleven zonder succes.

Na rust drong Spirit wat meer aan en al in minuut 6 deponeerde het een bal van dichtbij op de bovenkant van de lat en ook de terugvallende bal raakte dezelfde lat. Spirit bleef met wat verzorgder voetbal aandringen en het lukte Dilettant zelden zich er onderuit te voetballen. Weer via een vrije trap was er een kleine kans, maar die werd niet benut. In de 28ste minuut was er weer een goedlopende aanval van Spirit en het was Mark Offerman die binnen de 16 de aanvaller onreglementair stopte. De toegekende penalty werd hard binnen geschoten en dat was het sein voor Dilettant om wat meer druk te zetten. Het drong ook aan en kreeg kansjes, maar veelal weer via cornerballen. Eénmaal werd gescoord, maar die goal werd in de ogen van veel Dilettanters ten onrechte afgekeurd. Uit een vrije trap van Raphael v.d. Ham was er nog een kans voor Jesper v.d. Adel. Helaas voor Dilettant wist hij deze niet te benutten. Bij één van de spaarzame uitvallen van Spirit kwam de bal hoog voor de goal en kon van dichtbij de 0-2 worden binnengekopt. Daarmee versloeg Spirit Dilettant verdiend en het was voor Dilettant de eerste thuisnederlaag in competitieverband in ruim anderhalf jaar. Volgende week wacht Dilettant de zware uitwedstrijd tegen Zwarte Pijl en hopelijk herpakken ze zich.