Competitie

Mannen, 1, 3e klasse C

24 maart 2018 14:30

Onbekend

Hopelijk voor haar supporters gaat Dilettant de komende wedstrijden weer voetballen zoals voor de winterstop, want anders gaat de competitie nog erg lang duren. Met name de verdediging was slecht op dreef tegen Zwarte Pijl. In minuut 2 redde Jeroen Bosman prima op een doorgebroken speler van Zwarte Pijl, maar de bal werd door een verdediger keurig in de voeten gespeeld van een tweede aanvaller en die tekende voor 1-0. Vrijwel direct erna werd een vrije trap van Marnix v.d. Adel slecht verwerkt door de goalie van Zwarte Pijl en de ontstane kansen werden niet benut. Dilettant bleef proberen de stand recht te trekken, maar tot echt kansen kwam het niet. Heel veel werd Remco Mulders gezocht, maar de Zwarte Pijl verdedigers waren meedogenloos. Kwam hij er eens langs, dan werden  er veel fikse bewuste overtredingen gemaakt om hem af te stoppen. Toch waren er mogelijkheden Vor Remco Mulders via een doorloopbal, een vrije trap van Marnix v.d. Adel en Robin Segers had van dichtbij de 1-1 in moeten koppen, maar hij faalde jammerlijk. Na een half uur kwam Zwarte Pijl middels een uitval op 2-0 na weer slecht verdedigen van Dilettant. De veel te zware midvoor van Zwarte Pijl omspeelde simpel een aantal verdedigers en tikte de bal in de uiterste hoek. Daarna mocht Mark Offerman vanaf 20 meter nog een keer aanleggen, maar zijn harde schot ging via de muur naast de goal.

Na rust wilde Dilettant toch proberen de 2-0 ongedaan te maken, maar het lukte gewoon niet. Tekenend is een vrije trap in minuut vier door Marnix v.d. Adel. Er stonden wel acht of negen spelers in het strafschopgebied, maar de bal ging eenvoudig rechtstreeks vier meter over het doel van Zwarte Pijl. Gelukkig was Jeroen Bosman vandaag op zijn post, want diverse keren moest hij handelend optreden. Gedurende deze tweede helft werd het spel van Zwarte Pijl steeds irritanter. Harde overtredingen, ook zonder bal in de buurt, en natuurlijk het veinzen van blessures maakten het schouwspel niet aantrekkelijker. Eén van die overtredingen leidde tot een penalty en die werd door Marnix v.d. Adel onberispelijk ingeschoten. Dilettant bleef aandringen, maar een snelle uitval van Zwarte Pijl maakte duidelijk dat Zwarte Pijl zou gaan winnen. Ook bij deze goal zag de verdediging er niet goed uit na slordig balverlies op het middenveld. In de laatste aanval kreeg Marnix v.d. Adel nog de mogelijkheid om zijn tweede goal te scoren, maar van dichtbij lukte dat niet. Komende week is de thuiswedstrijd tegen Bolnes en hopelijk staat het vizier dan weer op scherp.