Dilettant lijdt eerste nederlaag bij Perkouw

Competitie

Mannen, 1, 3e klasse C

2 december 2017 14:30

Onbekend

Met de wedstrijd van komende woensdag tegen Excelsior in het achterhoofd startte Dilettant het duel in Perkouw. De eerste periode ligt in die wedstrijd voor het oprapen wanneer in de laatste 45 minuten tegen 10 tegenstanders de 2-0 voorsprong wordt behouden.

Maar daarmee doen we Perkouw te kort omdat het deze middag een prima partij voetbal op het kunstgras neerzette. Het zette vroeg druk en liet Dilettant achter de bal aanlopen en al in de 8e minuut was het raak voor Perkouw. Een speler kwam vrij binnen het strafschopgebied, ontdeed zich knap van twee verdedigers en schoot van dichtbij beheerst in.

Dilettant probeerde met lange ballen op de voorhoedespelers wat lucht te krijgen. Het leverde niet veel kansen op. Alleen Jesper v.d. Adel kon een bal over de uitgelopen keeper in de goal koppen, maar die bal werd door één van de verdedigers voor de lijn gestopt. Aan de andere kant kreeg Perkouw wat meer mogelijkheden, maar of de voorwaartsen waren niet scherp genoeg of Jeroen Bosman was op zijn post.

Na rust beet Dilettant meer van zich af en zette Perkouw onder druk. Het had duidelijk het initiatief en het resulteerde in een aantal hoekschoppen en voorzetten, die vooralsnog niet het gewenste resultaat opleverden. In de 10e minuut was er een mooie vrije trap van Marnix v.d. Adel, die door de snelle Sven Schilders heel beheerst in de verste hoek werd gedeponeerd. Dilettant bleef nog even aandringen, maar langzaam maar zeker trok Perkouw het initiatief weer naar zich toe. Duidelijk gewend aan kunstgras combineerden ze er op los en Dilettant moest alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Pech had Perkouw bij een bal op de bovenkant van de lat, maar niet veel later was het raak. De Dilettant-verdediging liet zich verrassen. In eerste instantie kon Jeroen Bosman nog redden, maar de rebound was voor Perkouw ( 2-1).

Dilettant ging alles of niets spelen en wisselde de voorhoedespelers Sven Schilders en Robin Segers. De meegekomen supporters van Dilettant morden om deze wissels omdat je bij een 2-1 achterstand eerder verwacht dat er spelers uit andere linies worden gewisseld. Het opportunistische spel leverde niet veel kansen op en toen in minuut 89 Perkouw via een snelle aanval de 3-1 op het scorebord zette, was het gedaan voor Dilettant en was de eerste nederlaag een feit.