14 april 2018 15:00

Scheidsrechter

M.A. (Michael) Lindhout

Onbekend

Een voortvarend begin van Dilettant leverde al snel een kans op voor Remco Mulders, maar die werd niet benut. Direct daaropvolgend een corner zonder resultaat en een dubieuze situatie in het strafschopgebied van Schoonhoven en even later weer een mogelijkheid voor Remco Mulders, maar alle bleef zonder resultaat. Dilettant was en bleef de sterkere ploeg, maar ook Schoonhoven creëerde kansjes en forceerde ook een corner. Die werd in minuut 17 keurig voor het doel neergelegd en van dichtbij werd de 0-1 ingetikt. Direct erna een hard en onverwacht schot van Marnix v.d. Adel, dat langs de verkeerde kant van de paal naast ging. Ook een kopkans voor Robin Segers op luttele meters van de goal werd gemist en na een mooie snelle aanval over veel schijven mikte Remco Mulders naast. Ook Sven Schilders kreeg nog een mooie schietkans, maar waar hij de bal vorige week keihard inschoot, was het nu een slap rollertje.

Na rust eerst een offensief van Schoonhoven, maar meer dan een corner leverde dat niet op. Daarna was het weer Dilettant dat ten aanval trok. Teveel werd ook deze wedstrijd weer de lange bal gespeeld. Helemaal in het straatje van Schoonhoven omdat het twee lange kopsterke spelers in het centrum van de verdediging had staan. Toch kwamen er weer mogelijkheden voor Remco Mulders uit een vrije trap van Rutger Esmeijer en middels een vrije trap van Marnix v.d. Adel. Sven Schilders en Robin Segers hadden een goede mogelijkheid met het hoofd, maar de bal ging er niet in. Schoonhoven verdedigde met man en macht de voorsprong, maar werd geheel op eigen helft teruggedrongen. Eén gevaarlijke uitval bracht een aanvaller nog oog in oog met Jeroen Bosman, maar die pareerde de inzet knap. Dilettant bleef aandringen en zelfs in de laatste minuut had het via Sven Schilders kunnen scoren, maar de goal wilde deze middag niet vallen. Wat ook niet hielp was het aantal glijpartijen van enkele Dilettantspelers, je mag toch verwachten dat die weten wat voetbal op gras is. Komende zaterdag komt de koploper van de 3e periode Perkouw op bezoek. Hopelijk is Dilettant dan beter op schot.