14 oktober 2017 15:00

Scheidsrechter

Hans Knuppe

Onbekend

Dilettant heeft de wedstrijd tegen HBSS tot een goed einde gebracht, maar het ging minder gemakkelijk dan de uitslag doet vermoeden. Vanaf het begin had Dilettant een overwicht en al in de 2e minuut had Colin den Otter moeten scoren, maar van dichtbij kreeg hij de bal niet over de doellijn. Direct erna een uitval van HBSS met een goede schietkans, maar dat was ook het enige wapenfeit in het eerste halfuur. Dilettant domineerde en er kwamen veel kansjes en vrijheid voor de juiste voorzetten. Maar het ontbrak vooralsnog aan de juiste richting. Het was wachten op de openingsgoal en nadat eerst nog een bal van Robin Segers van de lijn was gehaald, was het in de 19e minuut eindelijk raak. Uit een onoverzichtelijke situatie was het Remco Mulders, die de ban brak voor Dilettant. Wat later een goede kopbal van dezelfde speler na een goede vrije trap van Marnix v.d. Adel. Langzaam maar zeker kwam HBSS wat meer richting Dilettantgoal en kreeg na ruim een half uur een goede mogelijkheid. Het leverde niets op en uit de daaropvolgende aanval was het raak voor Dilettant. Weer een scrimmage voor het doel van HBSS en Robin Segers was heel alert en tikte de verdiende 2-0 binnen. Daarna werd het wat onvriendelijker en de scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in goede banen te leiden. Op enig moment werd de trainer van HBSS buiten de lijnen gedirigeerd. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt om tijdelijk een pauze in te lassen. Na de hervatting met nog 7 minuten te gaan tot de rust was het plotseling HBSS dat de aanval zocht en Dilettant was niet bij machte het spel te verzetten. Een open kans werd door HBSS nog om zeep geholpen, maar in minuut 44 kwam het op 2-1. Een vrije trap leidde ook weer tot een scrimmage en HBSS was alerter.

Na rust direct weer onvriendelijkheden met gele kaarten over en weer, maar ook een goede aanval van Dilettant. De bal belandde uiteindelijk bij Marnix v.d. Adel, die zijn schot van zo'n 25 meter op de lat zag belanden. Vlak daarna werd het 3-1 via Remco Mulders, maar op advies van de grensrechter keurde de scheidsrechter de goal alsnog af. Het bleef onvriendelijk en in minuut 52 kon Marnix v.d. Adel na zijn 2e gele kaart inrukken. Dat gaf HBSS wat meer mogelijkheden en bij één ervan moest Jeroen Bosman redding brengen bij een hard schot van HBSS. In de 70ste minuut was er opluchting bij Dilettant, want een vrije trap van Michael Fehl werd door Remco Mulders met het hoofd tot goal verheven. Omdat toen ook HBSS met 10 man kwam te staan, kon Dilettant weer domineren en het schepte zich kansen. Zo ook bij een doorloopbal op Remco Mulders, die alleen op de keeper afging. Binnen de 16 werd hij onreglementair gestopt en dat leverde een penalty op. Mark Offerman schoot de bal vanaf 11 meter snoeihard in de voor hem rechter hoek. De wedstrijd was daarmee helemaal beslist en na afloop bleek Dilettant de enige ploeg met 12 punten. Een prachtig begin voor de promovendus, maar Dilettant blijft met beide benen op de grond en leeft van wedstrijd naar wedstrijd.