Datum

28 oktober 2017 15:00

Accommodatie

Onbekend

Het sprookje duurt voort in Krimpen aan de Lek na de moeizame overwinning op Spirit. Want gemakkelijk ging het niet omdat Spirit vanaf de eerste minuut met fysiek spel het Dilettant heel moeilijk maakte. Het eerste kwartier ging de strijd gelijk op, maar daarna bouwde Spirit aan een licht overwicht, zonder dat het zich grote kansen kon scheppen. De eerste kans was voor Remco Mulders, maar zijn schot in minuut 17 ging ver naast en over het doel en de daaropvolgende aanval van Spirit was eveneens gevaarlijk. De strakke voorzet kon net niet in een goal worden omgezet. Veel strijd op het middenveld en weinig kansen voor beide partijen tot minuut 37. Over rechts werd een aanval opgezet Spirits rechtsbuiten kon naar binnen dribbelen en met links uithalen. Bij de verste paal verdween de bal in de goal en op dat moment verdiend. Het lukte Spirit om Dilettant niet in zijn spel te laten komen. Met lange ballen probeerde Dilettant het spel wel te verplaatsen, maar veel spelers hadden niet het niveau van de afgelopen weken. In de voorlaatste minuut was er nog wel een mogelijkheid voor Marnix v.d. Adel. Zijn vrije trap van zo'n 20 meter ging rakelings naast.

Het begin van de tweede helft was in feite een vervolg op de eerste helft. Dilettant wilde wel, maar het lukte gewoon niet. Ook Spirit kwam tot weinig goede aanvallen en bleef met veel kleine overtredingen het spel van Dilettant ontregelen. Na een kwartier spelen sloeg de vlam in de pan en kreeg een Spiritspeler de rode kaart voorgeschoteld en Dilettant liep tegen twee gele kaarten aan. Maar Dilettant ging tegen tien man wel meer in de aanval. Ook al door de wissels, die werden doorgevoerd. Spirit kwam wat meer onder druk en hield stand tot in minuut 73 Jesper v.d. Adel een lange bal van Mar Offerman met het hoofd verlengde en de 1-1 op het scorebord zette. Direct daarna een tweede rode kaart voor Spirit, dat toch kans zag een goede kans net naast te tikken. Na een derde rode kaart voor Spirit zag het met acht man kans de midvoor alleen voor de keeper van Dilettant te zetten en die laatste kon met een uiterste inspanning met de voeten de 2-1 voorkomen. Daarna met nog twee minuten te gaan een open kans voor Jesper v.d. Adel, maar die laat de bal van zijn voet springen. Even later echter geeft hij een prima voorzet op de inkomende Sven Schilders en die kan de bevrijdende 1-2- scoren. Een benauwde overwinning voor de trotse koploper en langzaam maar zeker kan er worden gedacht aan de eerste periodetitel.