Competitie

Mannen, 1, 3e klasse C

16 december 2017 15:00

Onbekend

Dilettant begon op een glad veld overtuigend aan de wedstrijd tegen Leonidas en al na 5 minuten kopte Remco Mulders net naast na een goede vrije trap van Mark Offerman. Het initiatief leverde daarna veel corners op, maar daaruit wist Dilettant niet te scoren. Incidenteel kon Leonidas iets terugdoen en daarbij creëerde het kleine kansen, maar het profiteerde daar niet van. In minuut 16 leek Dilettant op voorsprong te komen toen een goede aanval vis Jesper v.d. Adel en Robin Segers bij Marnix v.d. Adel belandde. Zijn inzet passeerde wel de keeper, maar en verdediger haalde de bal van de lijn. Robin Segers had daarna van dichtbij de volgende kans en in minuut 21 werd een inzet van Jesper v.d. Adel van de lijn weggehaald. Een mooi hard schot van Robin Fehl werd door de Leonidas doelman gekeerd en direct daarna een snelle aanval van Leonidas. De rechtsback kon op snelheid 60 meter overbruggen en zijn voorzet werd hard in de touwen gejaagd. In feite kreeg Dilettant de rekening gepresenteerd door niet één van de vele kansen te benutten. Direct daarna, na een feitje in de Dilettantdefensie, weer een kans voor Leonidas, maar die werd niet benut. Dilettant liet het er niet bij zitten en eerst trad de goalie van Leonidas nog goed op bij een schot van Marnix v.d. Adel, maar vlak voor rust moest hij capituleren. Een goede aanval via de opgekomen rechtsback Amarillo Lawansuka eindigde bij Remco Mulders. Die werd binnen de 16 onderuit gehaald en de terecht gegeven penalty werd onberispelijk ingeschoten door Marnix v.d. Adel.

Na rust bouwde Dilettant geleidelijk aan een groot overwicht op en kwamen er kansen. Leonidas kon er weinig tegenover stellen. Wanneer het echter in de buurt van het doel van Dilettant opdook, dan was het van tijd tot tijd toch gevaarlijk. Een inzet vanuit een corner kon door Jeroen Bosman maar net met de voeten worden gestopt. Aan de andere kant was er een vrije trap van Marnix v.d. Adel, die tot corner werd verwerkt en een kopbal van Mark Offerman ging over de goal. Dilettant was veel sterker en er kwamen meer kansen o.a. voor Jesper v.d. Adel. Hij nam een voorzet in één keer uit de lucht, maar zijn schot ging hard net naast. Daarna weer een mooie aanval en zowaar een goal. Helaas volgende de scheidsrechter het vlagsignaal en werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Sven Schilders kreeg daarna van dichtbij een goede kans en weer ging een kopbal van Mark Offerman niet in de goal. Het was wachten op de 2-1, maar het lukte deze middag Dilettant niet. In de laatste minuten was het vermoeide Leonidas nog in staat aan aanvallen te denken en het sleepte er nog een corner uit. Dat kostte heel veel tijd, maar Dilettant richtte zich weer op. Een prima aanval in de laatste minuut kwam bij Jesper v.d. Adel, die een mooie steekpass op de inlopende Remco Mulders afleverde. Van heel dichtbij ging de bal echter langs de verkeerde kant van de paal en bleef het bij 1-1. Jammer omdat de concurrenten bovenin tegen elkaar gelijkspeelden. Maar er is tot nu toe een prima prestatie neergezet, want wie had gedacht dat Dilettant bij het ingaan van de winterstop op plaats 2 zou staan? Niemand toch.