28 oktober 2017 15:30

Scheidsrechter

Martin Kaman

Onbekend

Een heuse topper voor Dilettant 4 want zaterdag 28 november 2017 kwam nr. 2 Barendrecht 8 op bezoek. Dilettant staat na de nederlaag tegen koploper DSVP op de derde plaats. De volgende elf startte in de basis; Mark, Cor, Chris, Hak, Tomas, Robbert, Bas, Boyd, Remco H, Remco E en Raf. Op de bank Igor en Rutger. Rens was werken, Les was naar Kerkrade en Erwin M, Erwin E, Lars en Tub waren nog geblesseerd.

Al snel kwam Barendrecht op een 0-1 voorsprong. Uit een corner kon er makkelijk gescoord worden bij de tweede paal waarbij de scorende aanvaller wellicht hands maakte, en dit later ook bevestigd heeft. Daarna ging Dilettant volle bak opzoek naar doelpunten. Schoot Raf vanaf de linkerkant met buitenkant voet op de lat was het niet veel later Remco E die op de lat kopte. Kort daarna volgde het eerst juichmoment want het was Remco den Hollander die via de rebound de 1-1 binnenschoot. Kort daarna kreeg Hak een mooie schietkans maar de keeper ging gestrekt en tikte de bal over de goal. Een waar offensief werd ingezet met als resultaat de 2-1. Remco H werd weggestuurd via de rechterkant en legde de bal op randje zestien bij Remco E. Remco E tikte de bal goed voor Tomas die verwoestend de 2-1 binnenschoot, in de kruising. Hierna had Dilettant een zwakkere fase. Barendrecht kwam via hun aanvoerder op 2-2. De uittrap van de keeper vloog over Hak (werd een beetje gepakt door de Windt, zeg maar) en direct stond hij 1 op 1 met Mark. Helaas kon hij simpel binnen schieten. Nog geen 5 minuten later werd het zelf 2-3. Nota bene de laatste man van Barendrecht was ingeschoven en kon geheel vrij naar voren doorlopen waar hij de bal op een presenteerblaadje kreeg en binnenschoot 2-3. Nog voor rust had het zelfs tegen de verhouding in 2-4 kunnen zijn maar Chris was alert achterin en haalde de bal op de doellijn net op tijd weg. Ruststand 2-3.

Na rust kwamen Igor en Rutger in de ploeg. Dilettant kwam scherp uit de kleedkamer want binnen de minuut was het Boyd die via een prima assist van Remco H de 3-3 binnenschoot. Barendrecht gaf het op en al snel wist Dilettant weer op voorsprong te komen. Boyd wist Remco E te bereiken die van randje 16 de 4-3 binnenschoot. Daarna werd Dilettant nog gevaarlijk uit een vrije trap van Rutger maar helaas ging die er niet in. Met nog een kwartier te spelen kreeg Barendrecht de eerste gele kaart van de wedstrijd door de scheidsrechter. De scheidsrechter floot prima maar tegen het einde van de wedstrijd vergat hij Dilettant nog een penalty te geven toen Boyd gevloerd werd in het 16 meter gebied. Het slotakkoord was opnieuw voor Remco E. Tomas wist de achterlijn te halen en gaf prima voor op Raf. Raf had een prima overstapje waardoor de bal bij Remco terecht kwam die met een droge knal de eindstand op het bord wist te zetten 5-3.

Door de overwinning hebben Dilettant en Barendrecht van positie gewisseld en is Dilettant dus gestegen naar plek 2. Nog een opvallend feitje want Tobias Knook beter bekend als Tub, is gekozen tot man of the match. Dat is best bijzonder te noemen aangezien hij niet gespeeld heeft. Bij deze toch een dringend verzoek om niet te stemmen op spelers die niet in actie zijn gekomen dit wordt duidelijk bestempeld als matchfixing