Competitie

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

23 januari 2016

Onbekend

In een niet hoogstaande wedstrijd heeft Dilettant zijn plicht gedaan en een verdiende overwinning behaald op SDV. In de beginfase was Dilettant veel sterker dan de tegenstander en dat leverde al direct kansen op voor Ryan Meijer en Mark Offerman, die een kopbal net over zag gaan. Na ruim een kwartier gaf Robbert Bik een pass richting Jesper v.d. Adel, die bal perfect controleerde op de rand van het strafschopgebied. Een korte draai en zijn schot vloog onhoudbaar in de verste hoek. Twee minuten later schoot Marnix v.d. Adel een vrije trap rechtstreeks in de kruising en leek de strijd beslist. Maar SDV gaf niet op en dat resulteerde in een licht overwicht, waaruit in de 27ste minuut werd gescoord. Een prachtig schot vanaf 25 meter verdween onhoudbaar voor Jeremy Verhagen in het kruis. Daarna herpakte Dilettant zich en had mogelijkheden via Kevin Diedrich, Boyd van Gemerden en Marnix v.d. Adel, maar de derde goal wilde niet vallen.

Dat gebeurde wel in minuut 1 na rust. Een hard schot over de grond werd niet klemvast gepakt door de doelman van SDV en Boyd van Gemerden was er razendsnel bij om de 3-1 in te tikken. Mark Offerman kopte weer net over en Ryan Meijer had veel mogelijkheden om de score te verhogen, maar de bal verdween niet in het net achter de SDV doelman. ook SDV kreeg nog éénmaal een goede kans, maar ook die werd niet benut. Dilettant had de score nog op kunnen voeren, maar de overtuiging ontbrak en de strijd was gestreden. Jammer voor de wedstrijd was het feit dat de scheidsrechter zich genoodzaakt zag liefst zeven gele kaarten te trekken. Daar was het absoluut de wedstrijd niet voor.

Opstelling Dilettant: Jeremy Verhagen, Roy Schep, Robbert Bik, Mark Offerman, Kevin Diedrich ( 75' Nick Westbroek ), Kevin v.d. Linden, Marnix v.d. Adel, Michael Fehl ( 72' Olaf Aantjes ), Ryan Meijer ( 63' Arun Vernooij ), Jesper v.d. Adel, Boyd van Gemerden.