Dilettant een ronde verder in de bekerstrijd

11 november 2017 17:00

Scheidsrechter

J.J. (Hans) Henneveld

Onbekend

Dilettant begon voortvarend en had al in de eerste minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied van FC IJsselmonde. Robin Segers schoot de bal echter hoog over en even later was er een kans van dichtbij voor FC IJsselmonde, maar ook die poging ging hoog over. Het geeft aan dat het een aantrekkelijke open wedstrijd was met kansen voor beide ploegen. Na een schot op de binnenkant paal bij FC IJsselmonde kwamen er kansen voor Dilettant. Uit een corner kon Lennart v.d. Linden van dichtbij inkoppen, maar zijn inzet ging net naast een ook even later lukte het dezelfde speler niet een open kans van dichtbij te benutten. FC IJsselmonde zette daar wel degelijk iets tegenover en kreeg een vrije trap van zo'n 20 meter niet in de Dilettantgoal en had even later pech, toen ook zij de binnenkant van de paal troffen. Robin Segers kreeg een goede mogelijkheid, maar wilde schieten in plaats van koppen bij een mooie voorzet van Sven Schilders. Even later een goede poging van Remco Mulders, die net naast belandde en Sven Schilders lobde de bal, na een mooie  dieptepass, tegen de binnenkant van de paal. In minuut 40 was het dan eindelijk raak, toen Robin Segers een voorzet van Jesper v.d. Adel, met het hoofd kon binnenknikken. Wel verdiend deze voorsprong, maar FC IJsselmonde creëerde eveneens kansen en dat in de eerste minuut na rust heel effectief. Een mooie doorloopbal werd keihard in de linkerbenedenhoek geschoten en daarmee was de stand weer gelijk. Daarna een strijd, waarin Dilettant de bovenliggende partij was, maar FC IJsselmonde er van tijd tot tijd gevaarlijk uit kwam via de snelle en fysiek sterke voorhoedespelers. Via corners was Dilettant steeds gevaarlijk en tweemaal werd een kopbal van Dilettant door een verdediger van de lijn weggehaald. In minuut 36 werd Sven Schilders op weg naar het doel binnen de 16 onderuit getrokken en dat betekende een terechte penalty. De inzet van Amarildo Lawansuka werd door de keeper van FC IJsselmonde uit de hoek geranseld, maar de rebound was een prooi voor Jesper v.d. Adel en die tikte de 2-1 binnen. FC IJsselmonde probeerde daarna nog wel het spel te verzetten, maar kansen kon het zich niet meer scheppen. In de laatste minuut was en nog een incident bij de cornervlag na een onbesuisde actie van een verdediger van FC IJsselmonde. De scheidsrechter loste dit keurig op door op dat moment voor het einde van de wedstrijd te blazen.