Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

13 februari 2016

Onbekend

Hooggespannen verwachtingen afgelopen zaterdag bij Dilettant, want koploper IFC kwam op bezoek. In de uitwedstrijd had Dilettant gewonnen en wanneer dat nu weer zou gelukken, dan zouden beide ploegen evenveel punten hebben.

IFC liet het zover echter niet komen. Vanaf het beginsignaal was het veelvuldig in balbezit en legde Dilettant zijn wil op. IFC domineerde vanaf het begin, maar Dilettant had toch twee mogelijkheden de score te openen. In minuut 7 kon Lennart v.d. Linden doorlopen, maar zijn schuiver ging rakelings voorlangs en een minuut later haalde de keeper van IFC een vrije trap van Marnix v.d. Adel uit de bovenhoek. Kansjes kwamen er ook voor IFC, zo werd een schietkans nog over geschoten. Maar korte tijd later was het wel raak via een penalty. Dilettantkeeper Jeremy Verhagen reageerde niet alert genoeg op een doorloopbal van IFC en kwam te laat richting bal. Hierbij torpedeerde hij een IFC-aanvaller  en de toegekende penalty werd raak geschoten.  Dilettant probeerde de bakens te verzetten, maar het lukte gewoonweg niet. Kleine mogelijkheden waren er voor Ryan Meijer en Marnix v.d. Adel speelde zichzelf perfect vrij op de achterlijn. door twee tegenstanders in de luren te leggen. Maar zijn doelpoging had geen succes en de bal had wellicht beter teruggelegd kunnen worden.  in de 39ste minuut was er een verre corner van IFC, die voorbij de tweede paal keurig werd binnengekopt. Vele toeschouwers vroegen zich af waarom er geen Dilettant-verdediger bij de paal stond. Daarna was er in de laatste minuut voorrust nog een vrije trap rand strafschopgebied voor Dilettant, maar die bal ging jammerlijk naast.

Na rust werd snel duidelijk dat Dilettant zich niet gewonnen wilde geven. IFC werd vanaf het begin in de verdediging gedrukt en het leverde hele en halve kansen op. Uit een scrimmage schoot Michael Fehl van dichtbij over en Kevin v.d. Linden probeerde het van buiten het strafschopgebied. In minuut 20 soleerde Jesper v.d. Adel door de IFC-verdediging en werd hierbij binnen de 16 gehaakt. De toegekende strafschop werd door Mark Offerman onberispelijk ingeschoten. Daarna was het echt eenrichtingsverkeer  en verdedigde IFC met man en macht. Heel irritant daarbij was het vele tijdrekken en de vele valpartijen met de daarbij behorende zogenaamde blessures. Er kwamen kansen voor Dilettant, Maar het lukte Mark Offerman middels kopballen, Lennart v.d. Linden met de voeten niet de bal in de IFC-goal te krijgen. Op aangeven van Roy Schep was er nog een uithaal van Stefan de Kok, maar diens schot werd uit de hoek geranseld. In de laatste seconde was er een uitval van IFC en dat leverde nog de 1-3 op. Hiermee is Dilettant op een achterstand van 6 punten gezet door IFC.

Opstelling Dilettant: Jeremy Verhagen, Roy Schep, Mark Offerman, Robbert Bik, Lennart v.d. Linden, Ryan Meijer ( 65' Arun Vernooij ), Jesper v.d. Adel, Marnix v.d. Adel, Kevin v.d. Linden, Michael Fehl, Olaf Aantjes ( 65' Stefan de Kok ).