Competitie

Mannen, 4, 5e klasse 13

18 november 2017 15:00

Onbekend

Zaterdag 18 november 15:00. Dilettant speelt tegen Xerxes waar het nog nooit gewonnen heeft in de historie. In de drie eerdere ontmoetingen wist Dilettant één keer gelijk te spelen en werd er twee keer een nederlaag geïncasseerd. Een wedstrijd die in de drie voorgaande edities gekenmerkt werd door scheidsrechtelijke dwalingen. In de voorbereiding naar de wedstrijd toe gaat het ook al niet lekker want Xerxes verplaatst de aanvang van de wedstrijd drie keer. Dilettant draait inmiddels bovenin mee en Xerxes staat in de middenmoot. Dilettant start met de volgende elf; Mark, Tomas, Cor, Igor, Les, Chris, Remco E, Bas, Raffa, Rens en Remco H. Op de bank Declan, Tub en Hak.

Binnen 10 minuten kijkt Dilettant tegen een 1-0 achterstand aan. De bal werd snel gespeeld van de rechterkant naar de linkerkant en een-op-een kon Mark helaas geen redding bieden. Daarna ging het lange tijd gelijk op en na een half uur spelen was het Remco H die een lage voorzet gaf. De bal werd weggehaald door Xerxes en kwam terecht bij Chris die was uitgezakt naar de rechterkant. Een prima voorzet van Chris en dito kopbal van Remco E bracht de stand weer gelijk 1-1. Dilettant drukte door en nog voor rust bracht Bas de stand naar 1-2 en volgde een mooi afstandstandschot de 1-3. Tevens ook de ruststand.

Na rust kwamen Declan en Tub in de ploeg, Tomas ging naar Brabant en Raf ging vlaggen. Na rust drukte Dilettant door en was het Remco H die vanaf de middenlijn werd diep gestuurd door Bas. Remco H snelde naar de goal en wist met een eenvoudige schuiver die 1-4 te maken. Hierna gingen Remco H en Cor naar de kant en werden vervangen door de aangesloten Davey en Soufiyan. Gelegenheidsrechtsback Rens gaf een perfecte lange bal in loop van Remco E die zijn tweede treffer van de dag maakte 1-5. Dilettant had een comfortabele voorsprong en Bas werd gewisseld voor Raf. Dilettant drukte nog een keer door en Les stuurde Declan via de linkerkant diep. Vervolgens haalde hij knap de achterlijn en legde de bal terug op Davey die 1-6. Vervolgens kreeg Rens de lachers op zijn hand want op drie meter van de goal schoot hij naast. Daarna deed Xerxes nog wat terug. Het scoorde eerst nog 2-6 waarbij de spits bij het breed leggen buitenspel stond. Uiteraard zag de scheidsrechter dit weer anders en werd het signaal niet overgenomen. Ook volgde nog de 3-6 maar duidelijk was dat de wedstrijd gespeeld was en nam Dilettant de drie punten terug mee naar huis.