Datum

12 maart 2016

Accommodatie

Onbekend

Evenals de week ervoor tegen Excelsior heeft Dilettant onnodig gelijkgespeeld tegen één van de toppers in de vierde klasse D. Het lukte niet een 2-1 voorsprong vast te houden tegen 10 man van Zwarte Pijl.

Het spel van Zwarte Pijl was zeker in de beginfase wat verzorgder dan van Dilettant, maar het meerdere balbezit leidde niet tot kansen. Die kwamen er wel aan de andere kant via Roy Schep keihard naast en een poging van Marnix van de Adel ging hoog over. Meer en meer kwam Dilettant beter in het spel, maar het kreeg geen vervolg doordat er een flink aantal keren voor buitenspel moest worden onderbroken. In de 18e minuut kwam de bal rand strafschopgebied voor de voeten van Marnix v.d. Adel. Die bedacht zich niet een bal vloog hard in de uiterste hoek van het Zwart Wit doel. Een verre hoekschop van Olaf Aantjes richting Mark Offerman kon niet worden verzilverd en ook Jesper v.d. Adel had een mogelijkheid na een voorzet van broer Marnix. Zijn schot ging voorlangs. Even later was er een uitbraak van Zwarte Pijl, maar een goede kans werd om zeep geholpen. Marnix v.d. Adel kopte uit een corner net over en daarmee kwam een einde aan een boeiende eerste helft.

Zwarte Pijl had na rust het initiatief. Gelukkig voor Dilettant werden de corners niet goed genomen, maar in minuut 53 was er een  goede aanval.  De ver uit zijn doel gekomen Daan Heuvelman torpedeerde buiten de 16 de Zwarte Pijl aanvaller. Het leverde hem slecht een gele kaart op en de vrije snoeiharde vrije trap werd door Daan perfect uit de goal gehouden. Uit een van de volgende aanvallen van Dilettant was het wel raak. Na een scrimmage kwam de bal plotseling voor de voeten van de volkomen vrij staande Jesper v.d. Adel en hij had geen moeite om met een schuiver de 2-1 te laten aantekenen. Direct erna een goede kans voor Marnix v.d. Adel. Hij krulde de bal met langs net langs de verkeerde kant van de paal. Bij een blessurebehandeling rond de middellijn kwam de doelman van Zwarte Pijl uit zijn goal gerend. Kennelijk heeft hij wat woorden gebruikt tegen de scheidsrecht, want die gaf hem de rode kaart. Met een speler in het doel moest Zwarte Pijl met 10 man verder en leek er geen vuiltje aan de lucht voor Dilettant. Maar Dilettant leek te verkrampen en in plaats van rustig rond te spelen werd er een soort 'vechtvoetbal.  gespeeld. Desondanks waren er kansen om de voorsprong te vergrote. Jesper v.d. Adel kwam alleen voor de keeper en Marnix v.d. Adel kreeg volkomen vrijstaand een kopkans dicht bij doel. Maar beide kansen gingen er niet in en bij een uitval aan de andere kant wel. Bij toeval kwam de bal bij de invaller van Zwarte Pijl en hij waagde een schot. Via een Dilettantbeen verdween de bal onhoudbaar in de uiterste hoek. Daarna waren er nog wat kleine kansjes voor Zwarte Pijl, maar Dilettant hield de schade beperkt. Jammer voor Dilettant dat het slordig omging met de kansen. Het wordt nu weer spannen in de strijd om de 4e plaats.

Opstelling Dilettant: Daan Heuvelman, Arun Vernooij, Robbert Bik, Mark Offerman, Lennart v.d. Linden ( 53' Stefan de Kok ), Ryan Meijer ( 68' Rutger Esmeijer ), Olaf Aantjes, Marnix v.d. Adel, Roy Schep ( 85' Robin Segers ), Jesper v.d. Adel, Michael Fehl.