Competitie

Mannen zaterdag, 1, 4e klasse D

2 april 2016

Onbekend

Een gouden wet uit het voetbal ging gisteren op bij de thuiswedstrijd van Dilettant. Ook al ben je veel sterker en niet scoort, dan kun je wachten op een doelpunt of doelpunten van de tegenstander.

In de eerste minuut  treuzelde de keeper van SPV '81 te lang en kon Michel v.d. Herik het hem lastig maken. Het leverde een corner op die goed werd ingekopt door dezelfde Michel, maar nu was de keeper op zijn post.

Vijf minuten later snelde Ryan Meijer op links langs een aantal tegenstanders en legde de bal panklaar voor de voeten van Marnix v.d. Adel, maar die slaagde er niet in vanaf zes meter de bal tegen de touwen te schieten. Dat had de 1-0 moeten zijn en daarna werd het weliswaar éénrichtingsverkeer richting het doel van SPV, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Wel diverse scrimmages dicht bij het SPV-doel en bij één daarvan leek de bal de doellijn gepasseerd, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Vlak voor rust kreeg weer Marnix v.d. Adel een goede schietkans van dichtbij, maar deze keer ging de bal hard over het doel. Met een onbevredigende 0-0 voor Dilettant ging de rust in.

In minuut 8 na rust ging Marnix v.d. Adel richting doel, maar kon net buiten het strafschopgebied worden gestopt. De vrije trap van Olaf Aantjes ging hard over de goal van SPV. Daarna bleef Dilettant het proberen, maar de eindpass was steeds niet op maat. Ryan Meijer had niet het juiste gevoel richting Olaf Aantjes en even later Michel v.d. Herik, anders waren dat hele grote kansen geweest.

Bij één van de sporadische uitvallen van SPV was er overduidelijk buitenspel, maar de scheidsrechter liet, ondanks vlaggen, doorspelen. De bal werd alsnog verspeeld door SPV, maar in de kluts was er de slimme Christiaan de Vos, die met een lob de voor zijn goal staande Daan Heuvelman verraste. Aanleiding voor Dilettant om nog meer de aanval te zoeken. Marnix v.d. Adel en Stafan de Kok probeerden het met harde schoten, maar de SPV-goalie was op zijn post. In minuut 34 was er dan toch de gelijkmaker en weer was Marnix v.d. Adel erbij betrokken. Hij bracht een SPV-verdediger zodanig in het nauw dat deze daardoor zijn eigen keeper passerde. De opluchting bij Dilettant was groot en natuurlijk weer de hoop op drie punten. Roy Schep kreeg een mogelijkheid en de tegenaanval daarna werd Dilettant fataal. Een hoge stuitbal voor de goal van Dilettant leek een gemakkelijke prooi voor de lange keeper Daan Heuvelman, maar hij bleef staan op de doellijn. Uit de ontstane scrimmage lukte het SPV de 1-2 in te tikken. Daarna was het 'alles of niets' voor Dilettant en het werd het laatste omdat een uitval vlak voor tijd de 1-3 opleverde. Dilettant zal nu alle zeilen bij moeten zetten om de vierde plaats te behouden, want Lekkerkerk heeft inmiddels hetzelfde puntenaantal.

Opstelling Dilettant: Daan Heuvelman, Roy Schep, Robbert Bik, Lennart v.d. Linden, Arun Vernooij, Ryan Meijer, Marnix v.d. Adel, Kevin v.d. Linden ( 72' Robin Segers ), Michael Fehl ( 70' Stefan de Kok ), Olaf Aantjes, Michel v.d. Herik.