23 april 2016 15:00

Scheidsrechter

Fokker, J.

Onbekend

Tegen Hillegersberg heeft Dilettant zijn plicht gedaan en drie punten aan het totaal toegevoegd. Zonder groots te spelen werd het uiteindelijk een ruime overwinning, maar zeker voor rust ging het niet zo gemakkelijk. De eerste 20 minuten was Dilettant oppermachtig en dat resulteerde in een 2-0 voorsprong. Eerst waren er nog kansen voor Michel v.d. Herik en Lennart v.d. Linden, maar die waren niet succesvol. In de 14e minuut was het Marnix v.d. Adel, die vanaf 25 meter de bal met een prachtig schot in de kruising de score opende. Niet veel later belandde een vrije trap van Mark Offerman vanaf de middellijn op het hoofd van Ryan Meijer en die gemakkelijk de 2-0 inkoppen. Daarna ging de strijd meer gelijk op en kwamen er kansjes voor beide partijen, zonder dat het doelpunten opleverde. In minuut 33 echter was er een snelle aanval over links van Hillegersberg en de voorzet werd onhoudbaar voor de keeper keurig afgerond 2-1. Als niet kort daarna Hillegersberg een mooie kans keihard over had geschoten, dan had het zomaar gelijk kunnen staan. Pech had Dilettant toen een kopbal van Michael Fehl uit een voorzet van Kevin v.d. Linden op de paal belandde. Met 2-1 ging de rust in en veel Dilettant supporters waren niet gerust op een positie resultaat. Dat bleek niet onterecht want in de 4e minuut moest Dilettantgoalie Michel Rodenburg een bal uit het kruis ranselen. Korte tijd later werd de wedstrijd beslist door een rake kopbal van Michel v.d. Herik, die een voorzet van Marnix v.d. Adel bekwaam afrondde. Daarna was het geen grootse wedstrijd en beide ploegen probeerden er nog wat van te maken, maar dat lukte maar matig. Kort voor tijd werd de uitslag vergroot want in de voorlaatste en laatste minuut scoorde Dilettant nog tweemal. Eerst Michel v.d. Herik met weer een kopbal uit een voorzet van Marnix v.d. Adel en laatstgenoemde bracht de 5-1 op de borden via een droge schuiver in de uiterste hoek. Dilettant heeft zijn plicht gedaan en met deze overwinning zijn 4e positie op de ranglijst verstevigd.

Opstelling Dilettant: Michel Rodenburg, Roy Schep, Mark Offerman, Robbert Bik, Lennart v.d. Linden, Olaf Aantjes, Kevin v.d. Linden ( 78' Stefan de Kok ), Michael Fehl, Ryan Meijer ( 88' Tobias Knook ), Michel v.d. Herik, Marnix v.d. Adel.