Scheidsrechter

Meide, A. van der

Accommodatie

Onbekend

Op bezoek bij het laaggeklasseerde GSC/ODS geeft Dilettant zijn plicht gedaan en drie punten aan het totaal toegevoegd. Maar daarmee is zo goed als alles gezegd, want het was geen grootse wedstrijd. Vrijwel de gehele wedstrijd was Dilettant in balbezit, maar heeft dat alleen in de eerste 20 minuten uitgedrukt in doelpunten. Na even aftasten was het in minuut 10 dat Roy Schep een scherpe voorzet losliet en Jesper v.d. Adel was er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen. Vier minuten later een mooie één-twee combinatie tussen Michel v.d. Herik en Jesper v.d. Adel en Michel scoorde beheerst de 0-2. De meegereisde supporters gingen er eens goed bij staan, want een hoge uitslag zou het kunnen worden. Heel veel breedtespel en weinig doortastend voetbal leverden echter geen doelpunten op. Er kwamen weliswaar kansen voor Lennart v.d. Linden, die geheel vrijstaand voorlangs kopte en Michel v.d. Herik, die een doorloopbal op de lat mikte. Zo ging de rust in met 0-2 en moest het na rust dan maar gebeuren voor Dilettant. Het ging verder zoals het de eerste helft was geëindigd en creëerde te weinig kansen. GSC/ODS bood wat meer weerstand en uit een verre vrije trap werd de lat geraakt. Het sein voor Dilettant om wat meer gas te geven en dat leverde meteen kansen op voor Jesper v.d. Adel en Boyd van Gemerden, maar beiden slaagden er niet in te scoren. In minuut 38 kreeg GSC/ODS weer een vrije trap en die werd keihard op de buitenkant paal van het Dilettantdoel geschoten. Twee minuten later leek het nog even spannend te worden, want GSC/ODS kreeg een penalty toegewezen. De goed ingeschoten bal werd door Michel Rodenburg echter uit de hoek geranseld en zo bleef het bij 0-2. Een verdiende overwinning, maar Dilettant zal de komende twee wedstrijden alert moeten blijven en niet onnodig punten verspelen. Dan is de nacompetitie voor promotie een feit. Wellicht geholpen door Remco Mulders, die na lang blessureleed zijn eerste minuten heeft gemaakt.

Opstelling Dilettant: Michel Rodenburg, Roy Schep, Robbert Bik, Mark Offerman, Lennart v.d. Linden, Michael Fehl ( 45' Stefan de Kok ), Marnix v.d. Adel, Olaf Aantjes, Ryan Meijer ( 73' Boyd van Gemerden ), Michel v.d. Herik, Jesper v.d. Adel ( 85' Remco Mulders ).