Datum

6 december 2017 20:00

Accommodatie

Onbekend

Een voorzichtig begin van twee ploegen maakte er geen mooie wedstrijd van drie kwartier van. Dilettant koesterde de 2-0 voorsprong en Excelsior R speelde erg teruggetrokken. Met snelle uitvallen probeerde het Dilettant te verrassen. Al na 7 minuten slaagde het daar ook in toen een vrije trap prima werd verlengt en doelman Jeroen Bosman kansloos werd gelaten. Het spel van Dilettant oogde daarna heel nerveus en de spanning was voelbaar. Excelsior volhardde in het terugtrekken op eigen helft en de achterhoede van Dilettant speelde de bal eindeloos naar elkaar toe. Balbezit was heilig en toch kwamen er kansjes voor Dilettant na weer eens een lange bal. Remco Mulders zag een schot gekeerd en daarna een scrimmage op een meter van de doellijn, waar Dilettant niet van profiteerde. Het bleef grotendeels een spel op het middenveld, waar Excelsior wat feller was in de duels. Na 32 minuten was er dan toch de bevrijdende treffer voor Dilettant. Remco Mulders verlengde een lange bal met het hoofd en de sprintende Jesper v.d. Adel knalde de bal keihard in de hoek. Daarna belandde een vrije trap van Marnix v.d. Adel in de handen van de keeper en aan de andere kant moest jeroen Bosman handelend optreden na een mooie poging van Excelsior. Daarna kwam een eind aan 45 minuten en was Dilettant de verdiende winnaar van de eerste periode door alle acht wedstrijden winnend af te sluiten.